Αραβική Πίτα Λιβάνου

Αραβικές Πίτες

Αραβική Πίτα Λιβάνου

Η Αραβική Πίτα Λιβάνου είναι μια ιδανική πίτα για σάντουιτς, γύρο, σουβλάκια και βάση για πίτσα και είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή. Για να δούμε πως φτιάχνεται.
Υλικά:
6 Κούπες αλεύρι (για όλες τις χρήσεις).
1 Κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
2 Κουταλάκια του γλυκού ξερή μαγιά.
1 1/2 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
1/3 Κούπας ελαιόλαδο.
2 Κούπες χλιαρό νερό.

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη, και μια κούπα χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.

Σε μια μεγάλη λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Στην λεκάνη με το αλεύρι προσθέτουμε το λάδι και την μαγιά.

Προσθέτουμε την άλλη κούπα με το χλιαρό νερό στο αλεύρι και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη, που δεν κολλάει ούτε στα χέρια μας ούτε στα τοιχώματα.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια (περίπου 115 γρ. το κάθε κομμάτι) και τα κάνουμε μπαλάκια (χωρίς αλεύρωμα).

Σκεπάζουμε τα μπαλάκια με μια μεμβράνη, και βάζομε από πάνω μια πετσέτα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για μιάμιση ώρα να φουσκώσουν.

Google+