Αραβική πίτα με χαλούμι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ.

Αραβική πίτα με χαλούμι, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο καθόλου ενοχικό και καθόλου κουραστικό! (Άρα την παρέλαση κουζινικών, μπορείς να την ξεχάσεις). Από μόνο του θα πρέπει να ξέρεις, είναι ένα πλήρες γεύμα, αλλά και ένα σούπερ και σπιτικό σνάκ. Μπορείς άνετα να το προσφέρεις στους φίλους σου και φυσικά στον καλό σου ειδικά αν έχετε αποφασίσει να δείτε μαζί ταινία! Θα του αρέσει να είσαι σίγουρη!

Μάθε λοιπόν πόσο εύκολα μπορείς να το φτιάξεις για να αποφύγεις τα ντελίβερι και να κρατήσεις όλα τα «μπράβο» για πάρτη σου.

Υλικά

(Για δύο άτομα)

2 μεγάλες αραβικές πίτες
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν
4 φέτες χαλούμι (πάχους 1 εκ.)
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρέμα βαλσαμικού
Αλάτι
Ρίγανη

Εκτέλεση

Βαλε το σχαροτήγανο πάνω στο μάτι της κουζίνας και άστο λίγο να κάψει καλά. Πρόσθεσε τις φέτες του τυριού. Μόλις αρχίσουν να ψήνονται και να δημιουργούνται οι ρίγες της σχάρας, είναι έτοιμες.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, το βαλσαμικό, το λάδι, το αλάτι και τη ρίγανη.
Άπλωσε τις πίτες και βάλε το ζαμπόν, το χαλούμι και τα ντοματίνια.
Στο σημείο αυτό οι πίτες είναι έτοιμες για ένα καλό τύλιγμα. Φρόντισε λοιπόν για να το πετύχεις, τη γέμιση να την βάλεις στην άκρη και όχι στο κέντρο της. Έτσι, θα μπορέσεις να τη ρολάρεις καλύτερα και ευκολότερα.
Βάλε ξανά το σκαροτήγανο να κάψει, τοποθέτησε μέσα τις πίτες για ένα λεπτό. Γύρισέ τες και από την άλλη για άλλο ένα λεπτό και τα ριγέ χαλουμάκια σε αραβική πίτα είναι έτοιμα!

*Αν θέλεις, μπορείς να κόψεις κάθε πίτα σε δύο ή και τρία κομμάτια και να την σερβίρεις. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο… χύμα και σνακάτο, τότε τύλιξε το 1/3 με ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Καλή επιτυχία!

Google+